A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Július 29, 2010

 magzati alultápláltság
 Normál születési súly között mozog a 2500 és 3600 gramm. Ha a baba időre született, de súlya kevesebb, mint 2, 5 kg, akkor azt mondják, hogy a baba éretlen, azaz a terhesség alatt megfigyelhető volt magzati alultápláltság. Mi ez a szörnyű diagnózist: "magzati alultápláltság"? Hogyan foglalkozni vele, és hogy tud-e elkerülni? Választ ezekre a kérdésekre keresik a sok kismama.

Magzati alultápláltság, vagy az is nevezik méhen belüli növekedési retardáció (VZRP) - a lassulás a természetes növekedés a magzat, ha a magzat fetometricheskie adatok nem felelnek meg egy adott terhességi kor.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Az okok a magzati alultápláltság

Az okok, ami oda vezethet, hogy a méhen belüli növekedési visszamaradottság, sok, és mindegyik lehet osztani három csoportra. Azaz, az okok az anya, a méhlepény és a nagyon jövőben a babát.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Az okok az anya

Az okok az anya - van annak krónikus betegségek és komplikációk a terhesség:

 • folyamatos veszélyt a terhesség;
 • krónikus betegségek, az anya (veseelégtelenség, szív-érrendszer, az endokrin patológia);
 • Patológiai terhesség (gestosis, alacsony vérnyomás);
 • fertőző betegségek, az anya (krónikus mandulagyulladás, szuvas fogak);
 • rossz táplálkozás terhes Terhesség és Táplálkozástudományi: veszélyes termékek Terhesség és Táplálkozástudományi: veszélyes termékek
 ;
 • veszélyek (ipari veszély, a dohányzás, az alkohol);
 • A nők fiatalabb, mint 18 éves és annál idősebb 30 évesnél.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Okok a méhlepényen

Okok a méhlepény megérinteni betegség vagy sérülés:

 • placenta leválás vagy sérülés;
 • gyulladásos betegség a méhlepény (placenta);
 • infarktusok a méhlepény és a korai öregedés;
 • nem megfelelő elhelyezése a méhlepény (placenta previa).

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Okok a magzat

Okai a részét a magzat oka lehet magzati fejlődési rendellenességek Magzati fejlődés - hétről hétre Magzati fejlődés - hétről hétre
 És a többes terhesség:

 • többes terhesség;
 • magzati rendellenességek;
 • magzati fertőzések (toxoplazmózis, CMV fertőzés).

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Klinika magzati alultápláltság

Attól függően, hogy az ok, időtartamát és súlyosságát annak akciók, valamint időtartamát a terhesség, mely idő alatt elkezdett megnyilvánulni, magzati alultápláltság van osztva szimmetrikus és aszimmetrikus formák. A mértéke elmarad a magzat fejlődését tervezett időtartamáról a terhesség kiadás:

 • 1 fok - a különbség nem több mint 2 hétig;
 • 2 fokos - a különbség, hogy 2-4 hét;
 • 3 fokos - a különbség több mint 4 hétig.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

A szimmetrikus forma alultápláltság

A szimmetrikus forma alultápláltság általában kezdődik, hogy korai terhességben. Ez nyilvánul meg egységes lag a fejlesztés minden szerv a magzat. Ennek okai forma alultápláltság kromoszóma-rendellenességek, rossz táplálkozás nő, magzati fejlődési rendellenességek.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Az aszimmetrikus alakja alultápláltság

Kezd kialakulni ebben a formában, miután a 28. terhességi héten, jellemzi az egyenlőtlen fejlődés különböző szervek a magzat. Például, az agy, a végtagok és a csontváz megfelel a vemhesség és parenchymás szervek (vese és a máj) is lemaradtak a fejlődésben.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

A diagnosztizált magzati alultápláltság

Először is, gyanítom, hogy a lemaradás a fejlesztés a baba, az orvos és be kell vonni felügyeletét a terhes nő. Ezzel a célból minden egyes alkalommal a vétel, az általa előállított egy bizonyos kerülete a has egy terhes nő, és magassága álló méh. Amikor a magzati alultápláltság, ezek az adatok nem lesznek összhangban a paramétereket, az egy adott szakaszában a terhesség. De az intézkedés nem mindig fedi fel a méhen belüli fejlődés a magzat, mivel a vastag bőr alatti zsírréteg a hasfal elülső, az összeg a magzatvíz és a fizikuma minden terhes nők különböznek.

A pontosabb diagnózisát magzati alultápláltság által termelt ultrahang, különösen a dinamika a körülbelül 2-3 hét. Az USA-ban, azt állapítjuk meg, fetometricheskih adatok, azaz hosszának méréséhez a végtagok, a fej és a hasi kerülete magzati összegének meghatározására magzatvíz.

 A magzati alultápláltság - milyen borzasztó ez lesz a diagnózis?

Kezelés

A kezelés a méhen belüli növekedési retardáció szigorúan egyéni és a kiváltó októl függ, okozta azt. Először is, a korrekció terhes krónikus betegségek. Másodszor, a normalizáció a kínálat a jövőben anya. Az étrend legyen jelen az állati fehérjék és a szénhidrátok. Sok várandós félreértette a kérdést: "Vajon elég megenni? "Úgy gondolom, hogy egy lemez, például tészta, reggelire, majd ebédre és vacsorára összhangban áll azzal a gondolattal, megfelelő élelmet. És ők nem tudják, hogy jelen kell lennie az étrendben a tejtermékek, hús, hal, csirke, és a gyümölcsök és zöldségek.

Továbbá kinevezett tokolitikus (nyugtató a méh), gyógyszerek, értágítók (javítani a méhen belüli-méhlepény véráramlását), gyógyszerek, normalizálja a vér reológiai és vitaminok. Antihipoxiás gyógyszerek is szükség van (mert a gyerek nem kapja alapok mellett a tápanyagok és az oxigén több), és eszközöket, hogy javítja az anyagcserét Javítja az anyagcserét és a fogyás fogyókúra nélkül Javítja az anyagcserét és a fogyás fogyókúra nélkül
 .

Azonban a magzati alultápláltság - nem egy mondatot. Időben kezelés kezdetén, megfelel az orvos ajánlásait lehetővé teszi, hogy jó eredményeket elérni, és csökkenti a magzati alultápláltság nullára.

Anna Sozinova


Cikk címkék:
 • fetation
Яндекс.Метрика